SYKSYN SAAPUESSA ON HYVÄ POHTIA TULEVAA

Kuntoutuksen äärellä korona puhututti pitkään ja se toi alkuun monia muutoksia kuntoutuksen toteutukseen, mutta ajan kanssa ja hyvällä suunnittelulla sekä joustavalla suhtautumisella tilanteeseen sopeuduttiin. Tältä erää korona näyttää olevan hellittämään päin, mutta varmasti se tulee jatkossakin olemaan osa myös kuntoutuksen arkea. Kuitenkin, kun tästä aiheesta on päästy hieman eteenpäin, niin seuraavaksi isoksi puheenaiheeksi on noussut läpi mennyt sote-uudistus ja tulevat hyvinvointialueet sekä moninaiset suunnitelmat siitä, mikä kuntoutuksen asema tulee tässä olemaan.

Se huolestuttaa, mutta tuo myös toivoa paremmasta.

Kuntoutuksen tarve ei uusien sote-alueiden myötä tule kuitenkaan missään tapauksessa vähenemään. Uusien toimivien ja saumattomien palvelumallien luominen, ennaltaehkäisy, palveluiden toteutuminen tasa-arvoisesti, laadukkaasti sekä palveluiden kohdistuminen oikeaan aikaan ja toteutuminen oikeassa paikassa lienevät myös ne haasteet edelleen kaikissa sote-palveluissa.

Miten kuntoutus?

Toivottavasti kuntoutuksen ja erityisesti sen suunnittelun rooli tulee korostumaan. Hyvällä ja oikein kohdennetulla kuntoutuksen arvioinnilla ja kuntouksen suunnittelulla vastataan asiakkaan tarpeisiin sekä päästään toteuttamaan laadukasta ja vaikuttavaa kuntoutusta tarkoituksenmukaisilla kuntoutustoimenpiteillä.

Kuntoutuksen toteutuminen, sen toteuttajat ja maksajatahot ovat puhututtaneet paljon uudessa sote-keskustelussa.

Kuntoutus toteutuu tällä hetkellä Suomessa osin yksityisten palveluntarjoajien toteuttamana. Meillä Suomessa toimii useampi suurempi yritys toteuttamassa eri kuntoutuksen palveluita. Tärkeässä roolissa olemme myös me pienet yritykset, jotka toteutamme ja tuotamme eri kuntoutuksen palveluita. Miten sote-uudistus haastaa pienempiä yrityksiä? Pysymmekö mukana kilpailussa, jonka edessä olemme sote-uudistuksen myötä? Monet kuntoutusalan eri liitot ja järjestöt ajavat kuntoutusalan yrittäjien asioita ja tukee myös pienyrittäjien toimintamahdollisuuksia tulevassa sotessa.

Verkostoituminen ja yrittäjäkumppanuus

Olemme myös Meaningfulissa alusta asti halunneet luoda eri kuntoutuksen alan ammattilaisista koostuvan verkoston ja tukea verkoston jäseniä toimimaan itsenäisinä yrittäjinä, tarjoten apua ja ohjausta yrittäjiksi ryhtymisessä, mutta myös kollegiaalista tukea sekä kokonaisvaltaista yrittäjäkumppanuutta. Tulevaisuudessa näemme vielä tiiviimpää yhteistyön tarvetta meidän pienyrittäjien kesken. Tämä takaisi meille monipuolisemmat ja moniammatillisemmat mahdollisuudet toimia kuntoutuksen palveluntuottajina ja säilyttäisi meidän kilpailukyvyn tulevaisuudessakin. Meille monelle yrittäjälle tai siksi aikoville juuri se yrittäjyys on monesta syystä tärkeää ja merkityksellistä ja toivottavasti voimme tulevassa sotessakin toimia edelleen itsenäisinä yrittäjinä.

Haluamme rohkaista kaikkia kuntoutuksen alan pienyrittäjiä toimimaan edelleen yrittäjinä ja löytämään yhdessä tarvittavia ratkaisuja onnistuaksemme! Mikäli haluat kuulla lisää toiminnastamme ja/tai sinulla on haave aloittaa yritystoiminta tai olet jo kuntoutusalan yrittäjä, joka kaipaa verkostoa niin ole meihin yhteydessä rohkeasti sähköpostitse meaningful@meaningfulkuntoutus.fi!

Jätä kommentti